Himmelbjerggården ligger omgivet af skovklædte bakker, søer og dale midt i noget af Danmarks smukkeste natur og udgør, med sine 20 hektar jord og 15 bygninger på i alt ca 6.000 m2, EarthWays fysiske forankringspunkt. Det er EarthWays ambition at regenerere Himmelbjerggårdens natur og biodiversitet samt at revitalisere stedet som kulturelt samlingspunkt: et samlingspunkt, der skal være med til at gentænke demokrati, levemåder samt vores naturforståelse og dannelsesidealer.

Vi iværksat en række regenererende strategier på gården, der skal øge biodiversiteten og genskabe natur- og artsrige habitater. Himmelbjerggården er et eksperimentarium for oplevelsesbaserede og praktiske aktiviteter, der kan inspirere og skabe rammer for en åben dialog om, hvordan vi finder nye og regenerative veje at gå.

En stærk historie og dybe rødder

I 2017 blev Himmelbjerggården overtaget af Aslaug Færch Johnsen og startede sin rejse som inspirationscenter for bæredygtig udvikling. Siden da er der implementeret mange bæredygtige tiltag i bygningerne og på gårdens jord. Gården rummer kursus- og konferencefaciliteter med 60 senge-pladser, økologisk og vegetarisk køkken, kontor- og behandlerfællesskab, en sommer café og butik med bæredygtige produkter, et levefællesskab, kreative værksteder og kunst projekter.

Gården danner ramme for kulturarrangementer, festivaler og store samlinger. Gården har et stort lokalt, nationalt og internationalt netværk af undervisere, iværksættere, designere og kunstnere, der er med til at regenerere gården, tilbyde kurser og uddannelser og skabe oplevelser, landart og projekter i området.

Himmelbjerget er et sted fyldt med historie, et sted hvor naturens kræfter kan mærkes og hvor menneskets og naturens fortællinger rækker langt tilbage. Himmelbjerget besøges årligt af ca. 450.000 mennesker.

I nordisk mytologi forbinder regnbuebroen Bifrost Asgård, hvor guderne bor, med Midgård, hvor menneskene bor, og det siges at Bifrost er påhægtet Himmelbjerget. Asen Heimdal bor ved enden af regnbuebroen på Himmelbjerget og vogter over broen. Ifølge fortællingen er Heimdal i stand til at spå og se ind i fremtiden. Han har falkeblik og hans hørelse er fantastisk. Han kan høre græsset gro og ulden vokse på fårene. Fra Himmelbjerget gjalder Heimdals horn nu: det er tid at stoppe op, til at vende om og finde en anden vej frem.